خواص موز
.
انتخاب رنگ آبی انتخاب رنگ سبز انتخاب رنگ قرمز انتخاب رنگ نارنجی
خوراک آر اس اس
خوراک آر اس اس

 

 

مسابقه سفره هفت سین
موضوعات کاربردی موضوعات کاربردي
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 13
Like Tree14Likes

موضوع: خواص موز

  1. Top | #1

    محل سکونت
    بروجن
    نوشته ها
    21,038
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    13.93
    تیم فوتبال محبوب
     
    امتیاز
    194,502
    سپاس ها
    8,460
    سپاس شده 25,025 در 11,761 پست
    داریک
    8
    194,502 امتیاز ، سطح 100
    194,502 امتیاز ، سطح 100
    0% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    0% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    New 07 خواص موز

    مترجم: آذين صحابي
    موز يكي از ميوه‌هاي بسيار مفيد براي سلامتي است. موز نه تنها خواص مفيدي بيش از سيب دارد بلكه موادي دارد كه در درمان بسياري از بيماري‌ها موثر است. ميزان پروتئين موز در مقايسه با سيب چهار برابر و ميزان ويتامين a و آهن آن 5 برابر، ميزان فسفر آن 3 برابر و كربوهيدرات و ويتامين‌ها و مواد معدني آن دو برابر سيب است.
    موز يك ميان وعده عالي است و سه نوع قند طبيعي را در خود دارد؛ فروكتوز، گلوكز و ساكارز. اين سه قند در كنار فيبر موجود در موز منبع انرژي خوبي براي بدن است.
    موز هم مانند ديگر ميوه‌ها چربي و كلسترول ندارد. و ثابت شده كه يك رژيم غذايي پر از ميوه و سبزي در پيشگيري از بيماري‌هاي گوناگون و سرطان و بيماري‌هاي قلبي اثر به سزايي دارد.
    پتاسيم
    موز منبع غني پتاسيم است. پتاسيم يكي از مواد معدني ضروري براي بدن است كه در تنظيم ضربان قلب، رشد نرمال، عضله‌سازي و تعادل مايعات در بدن تاثيري مهم دارد. اين ماده در انتقال پيام‌هاي عصبي و انقباض و انبساط ماهيچه‌ها دخيل است و از گرفتگي عضلات جلوگيري مي‌كند. پتاسيم براي استحكام استخوان‌ها نيز مفيد است و ريسك ابتلا به سنگ‌هاي كليوي را كاهش مي‌دهد.
    جدا از اين كه موز منبع غني پتاسيم است، نمك چنداني ندارد. به همين علت براي پيشگيري از پرفشاري خون و تصلب شرايين عالي است. پژوهشگران دريافته‌اند كه مصرف منظم موز مي‌تواند ريسك ابتلا به سكته‌ها را تا 40 درصد كاهش دهد.
    ويتامين b6
    موز حاوي مقادير فراواني ويتامين‌هاي گروه b است كه به آرامش اعصاب كمك مي‌كند. به ويژه از نظر ويتامين b6 غني است كه براي رشد طبيعي و عملكرد درست مغز لازم است، به بدن كمك مي‌كند تا سموم را دفع كرده و با بيماري‌ها مبارزه كند. ويتامين b6 سطح قندخون را تنظيم و خلق را با نشاط مي‌كند، در پيشگيري از سرطان، درمان آلرژي و تسكين علائم سندرم پيش از قاعدگي (pms) موثر است.
    آهن
    موز حاوي مقادير فراواني آهن است كه در توليد هموگلوبين و گلبول‌هاي قرمز خون موثر است. آهن براي تقويت دستگاه ايمني و پيشگيري از ابتلا به بيماري‌ها بسيار مفيد است.
    استرس
    افرادي كه از افسردگي رنج مي‌برند، مي‌توانند از موز بهره گيرند. موز حاوي تريپتوفان است كه بدن آن را به سروتونين تبديل مي‌كند. سروتونين يك نوع ماده انتقال دهنده پيام‌هاي عصبي است كه براي تنظيم خلق و كاهش استرس در بدن به كار مي‌رود.
    ترك نيكوتين
    مصرف موز براي افرادي كه مي‌كوشند تا سيگار را ترك كنند بسيار كمك‌كننده است. ويتامين‌هاي b6، b12، پتاسيم، منيزيم و ديگر مواد معدني و ويتامين‌هاي موجود در موز به بدن كمك مي‌كند كه هم از لحاظ فيزيكي و هم از لحاظ رواني زودتر دشواري‌هاي مرحله ترك سيگار و نيكوتين را پشت سر بگذارد.
    سلامت دستگاه گوارش
    موز حاوي مقدار فراواني پكتين است كه از فيبرهاي محلول در آب است و مي‌تواند جلوي اسهال را بگيرد و از يبوست هم پيشگيري كند. موز باكتري‌هاي خوب موجود در روده را تغذيه مي‌كند و براي سلامت دستگاه گوارش مفيد است.
    اين باكتري‌هاي مفيد به ما كمك مي‌كنند تا موادي مانند كلسيم را جذب كنيم و جلوي فعاليت باكتري‌هاي ناسالم را مي‌گيرد.
    موز همچنين، در پيشگيري از ابتلا به زخم معده موثر است. چرا كه هم باكتري‌هاي عامل اين بيماري را از محيط معده حذف مي‌كند و هم اينكه غشاي محافظت‌كننده معده را كه از ديواره‌هاي معده محافظت مي‌كند، ضخيم‌تر مي‌سازد.
    باعث تنظيم اسيد معده و كاهش ناراحتي‌هاي ناشي از زخم معده مي‌شود. موز به عنوان يك آنتي‌اسيد طبيعي عمل مي‌كند و مي‌تواند در كاهش سوزش سردل كمك كند.
    اگر موزهايي كه خريده‌ايد هنوز سبز هستند، آنها را در دماي اتاق نگه‌داريد تا برسند. وقتي كه پوستشان زرد شد بهترين زمان براي خوردن آنهاست. شما مي‌توانيد موزهاي رسيده را در يخچال نگهداريد. ممكن است در يخچال پوست آنها سياه شود ولي خود ميوه همچنان سفت و قابل مصرف باقي مي‌ماند
    ویرایش توسط farnazi : 12-17-2010 در ساعت 06:23 PM
    jellyfish likes this.
    خداوند بی نهایت است

    اما به قدر نیاز تو پایین می آید

    به قدر آرزویت گسترده می شود

    و به قدر ایمان تو کارگشاست

    سجاد.ب


    هیچگاه با دستان قرار داده در جیب نمی توان پله های شادکامی و موفقیت را بالا رفت.

    اگر به آرزویی نمیرسیم یا از ته دل آرزو نکرده ایم یا بر سر قیمت آن چانه زده ایم.

  2. 8 کاربر از پست مفید sajadb سپاس کرده اند .


  3. Top | #2

    محل سکونت
    بروجن
    نوشته ها
    21,038
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    13.93
    تیم فوتبال محبوب
     
    امتیاز
    194,502
    سپاس ها
    8,460
    سپاس شده 25,025 در 11,761 پست
    داریک
    8
    194,502 امتیاز ، سطح 100
    194,502 امتیاز ، سطح 100
    0% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    0% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    Icon16 موز سبز بهتر است یا رسیده ؟!

    موز کاملا رسیده ماده ای تولید میکند بنام تی اِن اِف که توان مقابله با سلولهای غیر عادی (سرطانی) را دارد، هر چه موز رسیده تر باشد لکه های قهوه ای رنگ روی پوست آن بیشتر میشود و هر چه این لکه های قهوه ای بیشتر باشند، سیستم ایمنی بدن را بیشتر افزایش میدهند.

    بنابر تحقیقات دانشمندان ژاپنی، در مقایسه با میوه هایی مانند انگور، سیب، هندوانه، آناناس، گلابی و خرمالو، موز با افزایش تعداد گلبولهای سفید و بالا بردن سیستم ایمنی و تولید ماده تی ان اف، بهترین نتیجه را داده است.

    بنابر همین تحقیقات موز کاملا رسیده با خالهای قهوه ای روی پوست آن ۸ برابر بیش از موز سبز سیستم ایمنی را در مقابل سرطان بالا میبرد. کارشناسان تغذیه خوردن ۱ یا ۲ موز در روز را برای شما که نگران سلامتی سیستم ایمنی بدنتان هستید توصیه میکنند.
    jellyfish likes this.
    خداوند بی نهایت است

    اما به قدر نیاز تو پایین می آید

    به قدر آرزویت گسترده می شود

    و به قدر ایمان تو کارگشاست

    سجاد.ب


    هیچگاه با دستان قرار داده در جیب نمی توان پله های شادکامی و موفقیت را بالا رفت.

    اگر به آرزویی نمیرسیم یا از ته دل آرزو نکرده ایم یا بر سر قیمت آن چانه زده ایم.

  4. 5 کاربر از پست مفید sajadb سپاس کرده اند .


  5. Top | #3

    صندلی داغ و بازارچه


    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    1,975
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    1.31
    امتیاز
    23,246
    سپاس ها
    6,834
    سپاس شده 5,549 در 1,683 پست
    داریک
    0
    23,246 امتیاز ، سطح 66
    23,246 امتیاز ، سطح 66
    64% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 254
    64% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 254
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    Posticon (3) خواص شفابخش موز

    موز يكى از قديمى‏ترين گياهان كشت شده در دنيا بوده و احتمالاً از يك گونه وحشى مشتق شده است. در واقع موز يك گياه شبه‏درخت است كه مى‏تواند به ارتفاع 9 متر هم برسد. در كتاب‏هاى طب سنتى با نام‏هاى «موز» و «طلح» آمده است. انواع آن را به انگليسى Banana و Plantain گويند. گياه آن از خانواده Musaceae مى‏باشد.

    مشخصات:

    گياه موز از گياهان چند ساله علفى بزرگ است كه شبيه درختچه مى‏باشد، ولى ساقه‏هاى آن علفى است. برگ‏هاى آن بزرگ و به طول چند متر است كه قسمت تحتانى آنها لوله شده و داخل يكديگر پيچيده و تشكيل يك نوع ساقه كلفت را مى‏دهند كه در حقيقت دنباله تحتانى برگ‏هاى آن به هم پيچيده است. عرض برگ‏ها، 30 تا 50 سانتى‏متر مى‏باشد و رنگ آنها سبز روشن است. برگ‏ها به طور گروهى در انتهاى تنه برگى گياه، چتر مى‏زنند و گل آذين گياه از بين برگ‏ها ظاهر مى‏شود و ميوه آن به شكل خوشه فشرده متشكل از دهها موز در مى‏آيد.
    ترتيب باردهى آن به اين نحو است كه پس از هر باردهى برگ‏ها و ساقه از بين مى‏روند و از قسمت زيرزمينى گياه يك ساقه ديگرى متشكل از برگ‏ها خارج مى‏شود كه آن هم پس از ميوه دادن به نوبه خود از بين رفته، جاى خود را به ساقه ديگرى مى‏دهد.
    تكثير موز از طريق پاجوش‏هايى است كه از ريشه آن مى‏زند و هنگامى كه اين پاجوش‏ها به ارتفاع 80 سانتى‏متر رسيدند، آن را جدا كرده و از فاصله 3 ـ 2 متر دورتر از بوته مادر مى‏كارند. موز، بومى مناطق حاره خاور دور است و در جنوب ايران نيز ارقامى از آن كاشته مى‏شود. ميوه موز ميوه‏اى است استوانه‏اى و قوسى كه بسته به نوع موز به قطر 12 ـ 3 سانتى‏متر و به طول 30 ـ 5 سانتى‏متر است. رنگ پوست ميوه معمولاً سبز مايل به زرد و يا زرد است كه پس از رسيدن و مدتى ماندن، كمى قهوه‏اى مى‏شود. در قسمت داخلى پوست، گوشت سفيد شيرين و در بعضى ارقام بسيار معطر و لذيذ واقع است. در ميوه موز معمولاً دانه رشد ننموده و وجود ندارد. معمولاً در حدود 40 درصد از موز را پوست و 60 درصد را گوشت تشكيل مى‏دهد.


    تركيبات شيميايى:

    از لحاظ تركيبات شيميايى طبق تحقيقاتى كه مؤسسه ملى قلب به عمل آورده در موز دو ماده شيميايى بسيار مهم به نام‏هاى سروتونين و نوراپى‏نفرين وجود دارد. سروتونين عضلات صاف روده‏ها را تحريك مى‏كند و نوراپى‏نفرين براى معالجه برخى از انواع بيمارى‏هاى قلبى كاربرد دارد.

    فوايد كليدى:

    منبع غذايى مطلوب كم‏چربى و پرانرژى
    كمك به حفظ مقدار قند خون
    بهبود مشكلات مغزى و عصبى
    كمك به كاهش فشار خون
    حفاظت از ابتلا به بيمارى‏هاى قلبى
    موز به هنگام رسيدن توليد گازى به نام اتيلن مى‏كند. در صورت مجاورت اين گاز با ساير ميوه‏ها، سبب رسيدن آنها مى‏شود. براى جلوگيرى از اين فرآيند، موز را بايد جدا از ساير ميوه‏ها نگهدارى كرد. در عين حال نيز از اين خاصيت موز مى‏توان براى رسيدن ميوه‏هايى كه هنوز كال هستند، استفاده مطلوب نمود.

    در جدول 1 برخى مواد مغذى كليدى موجود در 100 گرم موز را مشاهده مى‏كنيد.


    انرژى (كالرى)95كربوهيدرات (گرم)23پروتئين (گرم)3/1فيبر (گرم)1پتاسيم (ميلى‏گرم)400ويتامين ث (ميلى‏گرم)11منيزيوم (ميلى‏گرم)34مس (ميلى‏گرم)1/0روى (ميلى‏گرم)23/0آهن (ميلى‏گرم)8/0چربى (گرم)3/0اسيدفوليك (ميكروگرم)14ويتامين ب 6 (ميلى‏گرم)3/0ويتامين ب 1 (ميلى‏گرم)04/0ويتامين ب 2 (ميلى‏گرم)05/0نياسين (ميلى‏گرم)7/0كلسيم (ميلى‏گرم)10فسفر (ميلى‏گرم)28منگنز (ميلى‏گرم)7/0سديم (ميلى‏گرم)1يد (ميلى‏گرم)0027/0آب (گرم)74


    چه مقدار مصرف كنيم؟

    يك موز با اندازه متوسط، 11 درصد نياز روزانه افراد بزرگسال به پتاسيم را تأمين مى‏كند. يك موز در روز به بهبود مشكلات عصبى و فراموشى در سالمندان كمك نموده و از يبوست پيشگيرى مى‏كند. (البته شرط اصلى براى دستيابى به اين خاصيت، مصرف مقدار كافى آب در روز مى‏باشد.)

    انتخاب و نگهدارى:

    انواع داراى قسمت‏هاى سبز در ابتدا و انتهاى خود، هنوز به طور كامل نرسيده‏اند. موزهاى كاملاً زرد، رسيده‏تر بوده و انواع داراى لكه‏هاى قهوه‏اى در حداكثر رسيدگى خود هستند.
    براى كند نمودن رسيدن موز آن را در يخچال نگهدارى كنيد و براى تسريع رسيدن موز، آن را در يك پاكت كاغذى يا لاى روزنامه در دماى اطاق نگه داريد.

    خواص موز:

    ـ كاربرد سنتى
    در طب سنتى هند موز نارس را ايجادكننده يبوست مى‏دانند. در واقع موز در صورتى كه رسيده باشد، ملين است و در عين حال براى درمان اسهال ساده و اسهال خونى مفيد است و بهبود زخم‏هاى روده را تسريع مى‏كند.
    ميوه نارس و گل‏هاى پخته موز براى درمان بيمارى قند مفيد است. شيره گل‏هاى موز براى درمان اسهال خونى استفاده مى‏شود و ساقه و ريشه آن براى رفع اختلالات خونى مفيد است.
    در چين بيشتر ريشه و شيره گياه و ميوه و گل آن مصرف درمانى دارد. در هندوچين از جوانه‏هاى انتهايى شاخه‏ها به مادران شيرده مى‏دهند تا ترشح شير آنها افزايش يابد. موز براى رفع ناراحتى‏هاى معده و اسهال‏هاى مزمن مفيد است. در اندونزى از جوشانده ميوه براى قطع خونريزى استفاده مى‏شود. در آفريقا از جوشانده ريشه و پوست گياه به صورت حمام گرم براى معالجه سرطان معده استفاده مى‏گردد. در برزيل از برگ‏هاى جوان موز براى معالجه تومورها استفاده مى‏شود. ميوه موز براى درمان زخم‏هاى سرطانى مفيد است.
    در طب سنتى چين از موز براى نرم كردن روده‏ها و ريه‏ها و همچنين درمان يبوست و زخم‏هاى گوارشى استفاده مى‏شده است.

    كاربرد ويژه

    منبع سريع انرژى:

    يك موز رسيده كه داراى نقاط و لكه‏هاى قهوه‏اى زيادى است، داراى حدود 23 گرم قند و 2 گرم نشاسته است. قند آن به سرعت هضم شده و جذب ديواره روده كوچك گشته و بدين طريق وارد جريان خون مى‏شود. بنابراين موز يك ميان‏وعده عالى پس از انجام ورزش است، زيرا در اين هنگام سوخت سريع قند در طى يك ساعت فعاليت مورد نياز مى‏باشد تا به عضلات امكان بازسازى ذخاير كربوهيدراتى‏شان (گليكوژن) را دهد.
    به دليل جذب سريع قند موز، اين ميوه داراى شاخص گليسمى بالايى است. موز رسيده براى بيماران ديابتى توصيه نمى‏شود. همچنين افرادى كه تمايل به كنترل وزن دارند، نبايد از موز رسيده استفاده كنند. موزهايى كه به رنگ زرد هستند داراى شاخص گليسمى متوسطى مى‏باشند. (در شماره‏هاى قبلى با اين شاخص آشنا شده‏ايد، اما به عنوان يادآورى بايد گفت كه اين شاخص نشان مى‏دهد به ازاى مقدار مشخصى از يك ماده غذايى مقدار قند خون چقدر بالا مى‏رود و اين شاخص نسبت به گلوكز كه داراى شاخص گليسمى 100 است سنجيده مى‏شود.)

    ديابت:

    موز نارس براى افرادى كه مى‏خواهند مقدار قند خون خود را ثابت نگه دارند، از قبيل بيماران ديابتى، مفيد است. يك موزى كه غالبا سبز بوده و نواحى زرد كمترى در پوست خود دارد، داراى 2 گرم قند و 23 گرم نشاسته است. نشاسته آن كه تحت عنوان «نشاسته مقاوم» شناخته شده است، به خوبى در روده كوچك هضم نمى‏شود. اين ماده از روده بزرگ عبور نموده و پس از تجزيه توسط باكترى‏هاى روده، وارد جريان خون شده و به عنوان منبع انرژى به كار مى‏رود. اين تجزيه آهسته مواد نشاسته‏اى در موز نارس منجر به افزايش تدريجى و آهسته مقدار قند خون مى‏گردد.

    فراموشى در سالمندان:

    كمبود پتاسيم سبب افسردگى و فراموشى مى‏شود. افراد سالمند، از اين نظر بسيار آسيب‏پذير هستند، زيرا تمايل به مصرف ميوه و سبزى‏هاى تازه در آنها كمتر است. موز رسيده كه سرشار از پتاسيم مى‏باشد، داراى قابليت جويدن و هضم آسانى نيز مى‏باشد. يك موز رسيده نياز روزانه يك فرد بزرگسال به پتاسيم را به ميزان 11 درصد تأمين مى‏كند.

    فشار خون بالا:

    به دليل كم بودن مقدار سديم و زياد بودن مقدار پتاسيم موز، اين ميوه براى افراد داراى فشار خون بالا بسيار ايده‏آل است. پتاسيم موز به طرق مختلف به كاهش فشار خون كمك مى‏كند. به اين ترتيب كه سبب تحريك بدن براى دفع نمك شده و همچنين سبب شل نمودن و انبساط رگ‏هاى خونى مى‏شود و لذا قطر رگ‏ها زياد شده و فشار جريان خون كاهش مى‏يابد.

    بيمارى قلبى:

    پتاسيم موز نه تنها از طريق كاهش فشار خون، بلكه به وسيله ممانعت از فعاليت راديكال‏هاى آزاد مخرب و همچنين به وسيله پيشگيرى از تشكيل لخته خون، به حفظ سلامتى قلب كمك مى‏كند. دانشمندان هندى اخيرا كشف كرده‏اند كه وجود موز نارس در خوراك موش‏هاى آزمايشگاهى مانع افزايش كلسترول بد خون (LDL) مى‏شود. به علاوه موز سبب افزايش كلسترول خوب خون (HDL) مى‏گردد. محققان اين خاصيت را مديون وجود مقدار زيادى الياف گياهى (فيبر) در موز نارس مى‏دانند. به نظر مى‏رسد كه موزهاى رسيده نيز به علت داشتن مقدار زيادى پكتين، كلسترول خون را كاهش مى‏دهند. زيرا مقدار پكتين موجود در موز از سيب هم بيشتر است. لازم به ذكر است كه پكتين نوعى فيبر محلول است كه تأثير آن در كاهش كلسترول خون به اثبات رسيده است.
    نظر دانشمندان اين است كه در موز به طور مسلم يك عامل شفابخش نيرومندى وجود دارد كه براى بهبود سلول‏هاى فرسوده زخم‏ها و همچنين جلوگيرى از التهاب معده بسيار مفيد است.
    موز، سلول‏هاى پوششى سطحى معده را تقويت و مقاوم مى‏كند و موجب مى‏شود كه سد مقاومى در برابر نفوذ عوامل زيان‏آور ايجاد گردد.
    در مجموع مى‏توان موز را از جمله ميوه‏هاى بسيار مفيد دانست و هرگز نبايستى از خواص شگفت‏انگيز آن غافل گرديد.

    يك دستور غذايى مفيد:

    بنيه موز

    مواد لازم:

    تخم‏مرغ، 1 عدد درشت
    آرد، 150 گرم
    روغن‏مايع، 1 قاشق سالادخورى
    بكينگ‏پودر، 1 قاشق مرباخورى
    شير، 43 فنجان
    نمك، به مقدار لازم
    موز، 1 عدد درشت

    طرز تهيه:

    تخم‏مرغ را همراه كمى نمك با همزن مى‏زنيم و سپس 1 قاشق سالادخورى روغن مايع را مى‏افزاييم و كمى مى‏زنيم. تدريجا آرد را به اين مواد مى‏افزاييم و خوب مخلوط مى‏كنيم.
    بعد از اضافه كردن بكينگ‏پودر، همزمان در حال زدن با همزن، شير را مى‏افزاييم. خمير حاصله بايد نيم ساعت در درجه حرارت اطاق بماند. روغن را روى شعله كم مى‏گذاريم و از ابتدا تا انتهاى سرخ شدن بنيه‏ها، حرارت روغن بايد كم باشد. موزها را كه قبلاً به قطر 5/0 سانتى‏متر حلقه كرده‏ايم درون خمير مى‏گذاريم و صبر مى‏كنيم تا كاملاً با خمير آغشته شود. سپس از خمير درآورده و در روغن مى‏اندازيم. بنيه‏ها بايد كاملاً طلايى شوند. به جاى موز از ساير ميوه‏ها و انواع سبزيجات نيز مى‏توان استفاده نمود.

    منابع:

    1- Ursell, A: Healing Foods, Dorling and Kindersley, 1sted, London. 2000`P. 90.

    2ـ ميرحيدر، حسين، معارف گياهى، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، چاپ سوم، تهران، 1377، صص 224 ـ 215.
    3ـ نورى، مهدى، اصول تغذيه و رژيم‏هاى غذايى، مؤسسه نشر كلمه، چاپ اول، تهران، 1371، ص 196.
    4ـ مهرين، مهرداد، خواص ميوه‏ها و خوراكى‏ها، انتشارات خشايار، چاپ چهارم، تهران، 1373، صص 196 ـ 195.
    jellyfish likes this.
    [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید][برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید][برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید][برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]


    <!--StartFragment -->


    [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]




    <!--StartFragment -->


    [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]


  6. 2 کاربر از پست مفید hamed.m سپاس کرده اند .


  7. Top | #4

    محل سکونت
    ایران - همدان
    نوشته ها
    2,079
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    1.38
    تیم فوتبال محبوب
     
    مدل گوشی
     
    امتیاز
    23,193
    سپاس ها
    3,949
    سپاس شده 4,591 در 1,718 پست
    داریک
    0
    23,193 امتیاز ، سطح 66
    23,193 امتیاز ، سطح 66
    57% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 307
    57% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 307
    3.0% فعالیت
    3.0% فعالیت

    پیش فرض موز، محافظ این عضو بدن است!

    تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که 4 تا 6 بار در هفته موز می‌خورند خطر پیشرفت سرطان کلیه در آنان تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

    سالانه حدود 190 هزار مورد سرطان کلیه تشخیص داده می‌شود.

    تحقیقات منتشره در مجله بین‌المللی سرطان حاکی از آن است که مصرف میوه‌ و سبزی‌جات به خصوص موز، به طور چشمگیری باعث سلامتی کلیه می‌شود.

    طی نتایج این تحقیق که در یک دوره زمانی طولانی (حدود 13 سال) انجام گرفت، زنانی که 3- 2 بار در روز میوه‌ و سبزی‌جات مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به سرطان کلیه در آنان تا میزان 40 درصد کاهش پیدا می‌کند و موز در میان میوه‌ها، محافظ بهتری برای کلیه است.

    زنانی که 6- 4 بار در هفته موز می‌خورند نسبت به زنانی که اصلا این میوه را نمی‌خورند خطر ابتلا به سرطان کلیه در آنان تا حدود نصف، کاهش می‌یابد.

    در این تحقیق مشخص شد مصرف مکرر میوه‌ و سبزی‌جات به خصوص موز، کلم و سبزی‌جات ریشه‌ای می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه موثر باشد و این امر به خاطر این است که موز و بسیاری از سبزی‌جات ریشه‌ای با داشتن ترکیبات فنولیک آنتی‌اکسیدانی و کلم نیز با داشتن گوگرد فراوان، بدن را از مواد سرطان زای بالقوه، پاک و سم‌زدایی می‌کنند.
    گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
    jellyfish likes this.
    آرمان همان تنها انگيزه زندگي ...
    آرمان همان انرژي و پتانسيل همه عمر...
    و چه آرماني بالاتر از درد "ايران " داشتن...
    ايران پاكترين و زيباترين واژه هستي
    و قطره اي مي شوم در امواج سترگ و آسيم سرزمينم ....ايران

  8. 9 کاربر از پست مفید godoflove سپاس کرده اند .


  9. Top | #5

    محل سکونت
    تهران, پونک
    تحصیلات
    دانشجو
    نوشته ها
    3,317
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    2.19
    تیم فوتبال محبوب
     
    مدل گوشی
     
    امتیاز
    38,683
    سپاس ها
    20,041
    سپاس شده 16,577 در 3,802 پست
    داریک
    0
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    43% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    43% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    New 07 خواص شفابخش موز

    خواص شفابخش موز



    سالومه آرمين ـ كارشناس ارشد تغذيه
    موز يكى از قديمى‏ترين گياهان كشت شده در دنيا بوده و احتمالاً از يك گونه وحشى مشتق شده است. در واقع موز يك گياه شبه‏درخت است كه مى‏تواند به ارتفاع 9 متر هم برسد. در كتاب‏هاى طب سنتى با نام‏هاى «موز» و «طلح» آمده است. انواع آن را به انگليسى Banana و Plantain گويند. گياه آن از خانواده Musaceae مى‏باشد.

    مشخصات:

    گياه موز از گياهان چند ساله علفى بزرگ است كه شبيه درختچه مى‏باشد، ولى ساقه‏هاى آن علفى است. برگ‏هاى آن بزرگ و به طول چند متر است كه قسمت تحتانى آنها لوله شده و داخل يكديگر پيچيده و تشكيل يك نوع ساقه كلفت را مى‏دهند كه در حقيقت دنباله تحتانى برگ‏هاى آن به هم پيچيده است. عرض برگ‏ها، 30 تا 50 سانتى‏متر مى‏باشد و رنگ آنها سبز روشن است. برگ‏ها به طور گروهى در انتهاى تنه برگى گياه، چتر مى‏زنند و گل آذين گياه از بين برگ‏ها ظاهر مى‏شود و ميوه آن به شكل خوشه فشرده متشكل از دهها موز در مى‏آيد.



    ترتيب باردهى آن به اين نحو است كه پس از هر باردهى برگ‏ها و ساقه از بين مى‏روند و از قسمت زيرزمينى گياه يك ساقه ديگرى متشكل از برگ‏ها خارج مى‏شود كه آن هم پس از ميوه دادن به نوبه خود از بين رفته، جاى خود را به ساقه ديگرى مى‏دهد.

    تكثير موز از طريق پاجوش‏هايى است كه از ريشه آن مى‏زند و هنگامى كه اين پاجوش‏ها به ارتفاع 80 سانتى‏متر رسيدند، آن را جدا كرده و از فاصله 3 ـ 2 متر دورتر از بوته مادر مى‏كارند. موز، بومى مناطق حاره خاور دور است و در جنوب ايران نيز ارقامى از آن كاشته مى‏شود.

    ميوه موز ميوه‏اى است استوانه‏اى و قوسى كه بسته به نوع موز به قطر 12 ـ 3 سانتى‏متر و به طول 30 ـ 5 سانتى‏متر است. رنگ پوست ميوه معمولاً سبز مايل به زرد و يا زرد

    است كه پس از رسيدن و مدتى ماندن، كمى قهوه‏اى مى‏شود. در قسمت داخلى پوست، گوشت سفيد شيرين و در بعضى ارقام بسيار معطر و لذيذ واقع است. در ميوه موز معمولاً دانه رشد ننموده و وجود ندارد. معمولاً در حدود 40 درصد از موز را پوست و 60 درصد را گوشت تشكيل مى‏دهد.



    تركيبات شيميايى:

    از لحاظ تركيبات شيميايى طبق تحقيقاتى كه مؤسسه ملى قلب به عمل آورده در موز دو ماده شيميايى بسيار مهم به نام‏هاى سروتونين و نوراپى‏نفرين وجود دارد. سروتونين عضلات صاف روده‏ها را تحريك مى‏كند و نوراپى‏نفرين براى معالجه برخى از انواع بيمارى‏هاى قلبى كاربرد دارد.

    فوايد كليدى:

    منبع غذايى مطلوب كم‏چربى و پرانرژى
    كمك به حفظ مقدار قند خون
    بهبود مشكلات مغزى و عصبى
    كمك به كاهش فشار خون
    حفاظت از ابتلا به بيمارى‏هاى قلبى

    موز به هنگام رسيدن توليد گازى به نام اتيلن مى‏كند. در صورت مجاورت اين گاز با ساير ميوه‏ها، سبب رسيدن آنها مى‏شود. براى جلوگيرى از اين فرآيند، موز را بايد جدا از ساير ميوه‏ها نگهدارى كرد. در عين حال نيز از اين خاصيت موز مى‏توان براى رسيدن ميوه‏هايى كه هنوز كال هستند، استفاده مطلوب نمود.
    در جدول 1 برخى مواد مغذى كليدى موجود در 100 گرم موز را مشاهده مى‏كنيد.



    چه مقدار مصرف كنيم؟

    يك موز با اندازه متوسط، 11 درصد نياز روزانه افراد بزرگسال به پتاسيم را تأمين مى‏كند. يك موز در روز به بهبود مشكلات عصبى و فراموشى در سالمندان كمك نموده و از يبوست پيشگيرى مى‏كند. (البته شرط اصلى براى دستيابى به اين خاصيت، مصرف مقدار كافى آب در روز مى‏باشد.)
    انتخاب و نگهدارى:

    انواع داراى قسمت‏هاى سبز در ابتدا و انتهاى خود، هنوز به طور كامل نرسيده‏اند. موزهاى كاملاً زرد، رسيده‏تر بوده و انواع داراى لكه‏هاى قهوه‏اى در حداكثر رسيدگى خود هستند.
    براى كند نمودن رسيدن موز آن را در يخچال نگهدارى كنيد و براى تسريع رسيدن موز، آن را در يك پاكت كاغذى يا لاى روزنامه در دماى اطاق نگه داريد.

    خواص موز:


    ـ كاربرد سنتى
    در طب سنتى هند موز نارس را ايجادكننده يبوست مى‏دانند. در واقع موز در صورتى كه رسيده باشد، ملين است و در عين حال براى درمان اسهال ساده و اسهال خونى مفيد است و بهبود زخم‏هاى روده را تسريع مى‏كند.


    ميوه نارس و گل‏هاى پخته موز براى درمان بيمارى قند مفيد است. شيره گل‏هاى موز براى درمان اسهال خونى استفاده مى‏شود و ساقه و ريشه آن براى رفع اختلالات خونى مفيد است.
    در چين بيشتر ريشه و شيره گياه و ميوه و گل آن مصرف درمانى دارد. در هندوچين از جوانه‏هاى انتهايى شاخه‏ها به مادران شيرده مى‏دهند تا ترشح شير آنها افزايش يابد. موز براى رفع ناراحتى‏هاى معده و اسهال‏هاى مزمن مفيد است.

    در اندونزى از جوشانده ميوه براى قطع خونريزى استفاده مى‏شود. در آفريقا از جوشانده ريشه و پوست گياه به صورت حمام گرم براى معالجه سرطان معده استفاده مى‏گردد. در برزيل از برگ‏هاى جوان موز براى معالجه تومورها استفاده مى‏شود. ميوه موز براى درمان زخم‏هاى سرطانى مفيد است.

    در طب سنتى چين از موز براى نرم كردن روده‏ها و ريه‏ها و همچنين درمان يبوست و زخم‏هاى گوارشى استفاده مى‏شده است.
    كاربرد ويژه

    منبع سريع انرژى:

    يك موز رسيده كه داراى نقاط و لكه‏هاى قهوه‏اى زيادى است، داراى حدود 23 گرم قند و 2 گرم نشاسته است. قند آن به سرعت هضم شده و جذب ديواره روده كوچك گشته و بدين طريق وارد جريان خون مى‏شود. بنابراين موز يك ميان‏وعده عالى پس از انجام ورزش است، زيرا در اين هنگام سوخت سريع قند در طى يك ساعت فعاليت مورد نياز مى‏باشد تا به عضلات امكان بازسازى ذخاير كربوهيدراتى‏شان (گليكوژن) را دهد.

    به دليل جذب سريع قند موز، اين ميوه داراى شاخص گليسمى بالايى است. موز رسيده براى بيماران ديابتى توصيه نمى‏شود. همچنين افرادى كه تمايل به كنترل وزن دارند، نبايد از موز رسيده استفاده كنند. موزهايى كه به رنگ زرد هستند داراى شاخص گليسمى متوسطى مى‏باشند.

    (در شماره‏هاى قبلى با اين شاخص آشنا شده‏ايد، اما به عنوان يادآورى بايد گفت كه اين شاخص نشان مى‏دهد به ازاى مقدار مشخصى از يك ماده غذايى مقدار قند خون چقدر بالا مى‏رود و اين شاخص نسبت به گلوكز كه داراى شاخص گليسمى 100 است سنجيده مى‏شود.)

    ديابت:

    موز نارس براى افرادى كه مى‏خواهند مقدار قند خون خود را ثابت نگه دارند، از قبيل بيماران ديابتى، مفيد است. يك موزى كه غالبا سبز بوده و نواحى زرد كمترى در پوست خود دارد، داراى 2 گرم قند و 23 گرم نشاسته است. نشاسته آن كه تحت عنوان «نشاسته مقاوم» شناخته شده است، به خوبى در روده كوچك هضم نمى‏شود. اين ماده از روده بزرگ عبور نموده و پس از تجزيه توسط باكترى‏هاى روده، وارد جريان خون شده و به عنوان منبع انرژى به كار مى‏رود. اين تجزيه آهسته مواد نشاسته‏اى در موز نارس منجر به افزايش تدريجى و آهسته مقدار قند خون مى‏گردد.

    فراموشى در سالمندان:

    كمبود پتاسيم سبب افسردگى و فراموشى مى‏شود. افراد سالمند، از اين نظر بسيار آسيب‏پذير هستند، زيرا تمايل به مصرف ميوه و سبزى‏هاى تازه در آنها كمتر است. موز رسيده كه سرشار از پتاسيم مى‏باشد، داراى قابليت جويدن و هضم آسانى نيز مى‏باشد. يك موز رسيده نياز روزانه يك فرد بزرگسال به پتاسيم را به ميزان 11 درصد تأمين مى‏كند.

    فشار خون بالا:

    به دليل كم بودن مقدار سديم و زياد بودن مقدار پتاسيم موز، اين ميوه براى افراد داراى فشار خون بالا بسيار ايده‏آل است. پتاسيم موز به طرق مختلف به كاهش فشار خون كمك مى‏كند. به اين ترتيب كه سبب تحريك بدن براى دفع نمك شده و همچنين سبب شل نمودن و انبساط رگ‏هاى خونى مى‏شود و لذا قطر رگ‏ها زياد شده و فشار جريان خون كاهش مى‏يابد.

    بيمارى قلبى:

    پتاسيم موز نه تنها از طريق كاهش فشار خون، بلكه به وسيله ممانعت از فعاليت راديكال‏هاى آزاد مخرب و همچنين به وسيله پيشگيرى از تشكيل لخته خون، به حفظ سلامتى قلب كمك مى‏كند. دانشمندان هندى اخيرا كشف كرده‏اند كه وجود موز نارس در خوراك موش‏هاى آزمايشگاهى مانع افزايش كلسترول بد خون (LDL) مى‏شود. به علاوه موز سبب افزايش كلسترول خوب خون (HDL) مى‏گردد. محققان اين خاصيت را مديون وجود مقدار زيادى الياف گياهى (فيبر) در موز نارس مى‏دانند. به نظر مى‏رسد كه موزهاى رسيده نيز به علت داشتن مقدار زيادى پكتين، كلسترول خون را كاهش مى‏دهند. زيرا مقدار پكتين موجود در موز از سيب هم بيشتر است. لازم به ذكر است كه پكتين نوعى فيبر محلول است كه تأثير آن در كاهش كلسترول خون به اثبات رسيده است.
    نظر دانشمندان اين است كه در موز به طور مسلم يك عامل شفابخش نيرومندى وجود دارد كه براى بهبود سلول‏هاى فرسوده زخم‏ها و همچنين جلوگيرى از التهاب معده بسيار مفيد است.
    موز، سلول‏هاى پوششى سطحى معده را تقويت و مقاوم مى‏كند و موجب مى‏شود كه سد مقاومى در برابر نفوذ عوامل زيان‏آور ايجاد گردد.
    در مجموع مى‏توان موز را از جمله ميوه‏هاى بسيار مفيد دانست و هرگز نبايستى از خواص شگفت‏انگيز آن غافل گرديد.
    يك دستور غذايى مفيد:

    بنيه موز



    مواد لازم:

    تخم‏مرغ، 1 عدد درشت
    آرد، 150 گرم
    روغن‏مايع، 1 قاشق سالادخورى
    بكينگ‏پودر، 1 قاشق مرباخورى
    شير، 43 فنجان
    نمك، به مقدار لازم
    موز، 1 عدد درشت
    طرز تهيه:

    تخم‏مرغ را همراه كمى نمك با همزن مى‏زنيم و سپس 1 قاشق سالادخورى روغن مايع را مى‏افزاييم و كمى مى‏زنيم. تدريجا آرد را به اين مواد مى‏افزاييم و خوب مخلوط مى‏كنيم.
    بعد از اضافه كردن بكينگ‏پودر، همزمان در حال زدن با همزن، شير را مى‏افزاييم. خمير حاصله بايد نيم ساعت در درجه حرارت اطاق بماند. روغن را روى شعله كم مى‏گذاريم و از ابتدا تا انتهاى سرخ شدن بنيه‏ها، حرارت روغن بايد كم باشد. موزها را كه قبلاً به قطر 5/0 سانتى‏متر حلقه كرده‏ايم درون خمير مى‏گذاريم و صبر مى‏كنيم تا كاملاً با خمير آغشته شود. سپس از خمير درآورده و در روغن مى‏اندازيم. بنيه‏ها بايد كاملاً طلايى شوند. به جاى موز از ساير ميوه‏ها و انواع سبزيجات نيز مى‏توان استفاده نمود.

    منابع:

    1- Ursell, A: Healing Foods, Dorling and Kindersley, 1sted, London. 2000`P. 90.
    2ـ ميرحيدر، حسين، معارف گياهى، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، چاپ سوم، تهران، 1377، صص 224 ـ 215.
    3ـ نورى، مهدى، اصول تغذيه و رژيم‏هاى غذايى، مؤسسه نشر كلمه، چاپ اول، تهران، 1371، ص 196.
    4ـ مهرين، مهرداد، خواص ميوه‏ها و خوراكى‏ها، انتشارات خشايار، چاپ چهارم، تهران، 1373، صص 196 ـ 195.

    jellyfish likes this.
    ایران ای سرای من خاکت طوطیای من
    جاویدان بهشت من عشقت کیمیای من



  10. 5 کاربر از پست مفید farnazi سپاس کرده اند .


  11. Top | #6

    محل سکونت
    تهران, پونک
    تحصیلات
    دانشجو
    نوشته ها
    3,317
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    2.19
    تیم فوتبال محبوب
     
    مدل گوشی
     
    امتیاز
    38,683
    سپاس ها
    20,041
    سپاس شده 16,577 در 3,802 پست
    داریک
    0
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    43% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    43% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    New 07 خواص موز خشک شده

    خواص موز خشک شده



    نباید ظاهر نه چندان جذاب موز خشک شده، باعث شود که به آن اعتماد نکنیم و کنارش بگذاریم.موز خشک شده بسیار خوشمزه و فوق العاده است زیرا مزه های همیشگی که در موزه تازه وجود دارد، در موز خشک شده غلظت یافته و بیشتر شده اند.


    اما بهتر است که موز خشک شده را به همان شکل بخورید، چرا که اگر خیسش کنید، بی تعارف و رک بگویم، ظاهر زننده و مشمئزکننده ای پیدا می کند!

    از نظر خوراکی

    ارزش غذایی موز خشک شده

    * موز خشک شده یک عصارۀ واقعی از املاح معدنی است.

    * غنی بودنش از پتاسیم در واقع یک شانس بزرگ برای ورزشکاران است. و فیبر فراوانش برای رودۀ کم کار بسیار مفید و کاراست.

    * موز خشک شده مطمئناً سرشار از کربوهیدرات هاست. کربوهیدارت ها در موز خشک شده به دو شکل کربوهیدرات ساده (خصوصاً فروکتُز) و کربوهیدرات پیچیده (آمیدون) موجودند.

    *موز خشک شده عصرانه ای بسیار مناسب برای بچه هاست. این ماده غذایی انرژی مورد نیازشان را تأمین می کند نه چربی را، بر خلاف یک نان شکلاتی که سرشار از چربی و فاقد املاح معدنی است.

    ارزش غذایی موز خشک شده

    *هر 100 گرم موز خشک شده: 275 کالری

    *آب: 28 گرم،
    پروتئین: 3 گرم،
    کربوهیدرات: 63 گرم،
    چربی: 1 گرم،
    فیبر: 5.5 گرم،
    پتاسیم: 1150 میلی گرم،
    منیزیم: 90 میلی گرم،
    فسفر: 75 میلی گرم،
    کلسیم: 20 میلی گرم،
    آهن: 1.3 میلی گرم،
    ویتامین b1: 0.1 میلی گرم،
    ویتامین b2: 0.2 میلی گرم،
    ویتامین b6: 0 میلی گرم،
    نیاسین: 2 میلی گرم،
    فُلات: 0 میلی گرم،
    ویتامین c: 4 میلی گرم،
    کارُتن: 150 میلی گرم،
    ویتامین a: 0 میلی گرم،
    ویتامین e: 0.6 میلی گرم
    jellyfish likes this.
    ایران ای سرای من خاکت طوطیای من
    جاویدان بهشت من عشقت کیمیای من



  12. 3 کاربر از پست مفید farnazi سپاس کرده اند .


  13. Top | #7

    محل سکونت
    تهران, پونک
    تحصیلات
    دانشجو
    نوشته ها
    3,317
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    2.19
    تیم فوتبال محبوب
     
    مدل گوشی
     
    امتیاز
    38,683
    سپاس ها
    20,041
    سپاس شده 16,577 در 3,802 پست
    داریک
    0
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    43% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    43% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    New 07 خواص موز در رفع افسردگی و استرس

    خواص موز در رفع افسردگی و استرس


    موز دارای سه نوع قند طبیعی (ساکاروز، فروکتوز و گلوکز) است که به همراه سلولز (فیبر) موجود در آن، باعث افزایش فوری و مستمر انرژی می گردد.





    موز دارای سه نوع قند طبیعی (ساکاروز، فروکتوز و گلوکز) است که به همراه سلولز (فیبر) موجود در آن، باعث افزایش فوری و مستمر انرژی می گردد.
    پژوهشها ثابت کرده است که تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت می کند. و به همین دلیل است که موز، میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است.
    امّا انرژی زایی تنها خاصیتی که در موز وجود دارد، نیست. این میوه می تواند در پیشگیری یا غلبه بر تعدادی از بیماریها از جمله افسردگی موثر باشد.
    بر طبق تحقیقات به عمل آمده توسط MIND (انجمن ملّی سلامت روانی آمریکا) بر روی افرادی که دچار افسردگی بودند، بسیاری از آنان پس از خوردن یک موز، احساس خیلی بهتری پیدا کرده اند. دلیل این امر آن است که موز حاوی «تریپتوفان»، نوعی پروتئین است که بدن آن را به «سروتونین» تبدیل می کند و سروتونین نیز به نوبه خود، باعث آرامش و احساس خوشی بیشتر در انسان می گردد.

    ● علاوه بر افسردگی، موز در موارد زیر نیز خواص قابل توجهی دارد:

    ▪ استرس

    پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که به طبیعی کردن ضربان قلب، اکسیژن رسانی به مغز و تنظیم تعادل سطح مایعات بدن کمک می کند. هنگامی که با استرس مواجه می شویم، سوخت و ساز بدنمان افزایش می یابد و در نتیجه، سطح پتاسیم بدنمان کاهش پیدا می کند. موز با مقدار زیاد پتاسیمی که دارد می تواند این تعادل را دوباره برقرار سازد.

    ▪ سیستم اعصاب

    موز دارای مقدار زیادی ویتامین B است که باعث آرامش سیستم اعصاب می گردد.
    ▪ عوارض پیش از قاعدگی
    ویتامین B۶ موجود در موز، سطح گلوکز خون را تنظیم می کند و این امر، تأثیر مثبتی در بهبود حال فرد دارد.

    ▪ کم خونی

    موز به دلیل مقدار زیاد آهنی که دارد، محرّک تولید هموگلوبین در خون می گردد و در نتیجه، در موارد کم خونی بسیار موثر است.

    ▪ فشار خون

    این میوه منحصر به فرد گرمسیری، مقدار زیادی پتاسیم و در عین حال، مقدار کمی نمک دارد و در نتیجه، ابزار موثری برای مقابله با فشار خون بالاست. به همین دلیل است که FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) به تازگی به تولیدکنندگان موز اجازه داده است که به طور رسمی در مورد قابلیت موز در کاهش ریسک ابتلا به فشار خون و سکته مغزی تبلیغ کنند.

    ▪ توان مغزی

    آزمایشی بر روی ۲۰۰ دانش آموز مدرسه تیکن هام در انگلستان صورت گرفته و در دوران امتحانات به آنها یک موز همراه صبحانه، یک موز در ساعت ۱۰ و یک موز همراه ناهار برای افزایش توان مغزی آنها داده شد. نتایج تحقیق نشان داد که این میوه سرشار از پتاسیم، دانش آموزان را هوشیارتر ساخته و به فرایند یادگیری آنها کمک کرده است.

    ▪ یبوست

    موز با مقدار زیادی سلولز (فیبر) که دارد به تنظیم حالت عادی فعالیت روده کمک می کند و به حل مشکل بدون نیاز به ملین کمک می کند.

    ▪ خُماری

    یکی از سریعترین روشهای رفع خماری و خمودگی، خوردن یک لیوان مخلوط شیر، موز و عسل است. موز معده را آرامش می بخشد و با کمک عسل، سطح قند خون را بالا می آورد و در همان حال، شیر نیز به تنظیم آب بدن کمک می کند.

    ▪ سوزش معده

    موز دارای اثر آنتی اسید طبیعی در بدن است. بنابراین، خوردن موز باعث آرامش فعالیت معده می گردد.

    ▪ نیش حشرات

    قسمت داخلی پوست موز را بر روی نیش حشرات بر روی پوستتان بمالید و اثر معجزه آسای آن را در رفع خارش و سوزش مشاهده کنید.

    ▪ اضافه وزن ناشی از فشار کار

    مطالعات انجام شده در موسسه روان شناسی اطریش نشان داده است که فشارهای موجود در محیط کار، باعث مصرف مقدار زیادی خوراکیهای دم دستی نظیر شوکولات و چیپس می شود. پژوهشگران با بررسی پرونده ۵۰۰۰ بیمار بستری در بیمارستان ها دریافتند که اکثر چاقی ها در افرادی است که دارای کارهای پر استرس و پرفشار می باشند. این گزارش چنین نتیجه گیری می کند که برای جلوگیری از خوردن بی رویه، باید سطح قندخون توسط مصرف هر دو ساعت یکبار غذاهای سبکی که دارای کربوهیدرات زیاد هستند، کنترل و تثبیت گردد.

    ▪ زخم معده

    موز به دلیل بافت نرمی که دارد به عنوان غذای رژیمی در اختلالات روده ای تجویز می گردد. موز تنها میوه خاصی است که می تواند در این گونه موارد خورده شود. موز همچنین اسید اضافی معده را به حال طبیعی در آورده و مانند یک آستر، جدار معده را پوشانده و باعث کاهش ناراحتی می گردد.

    ▪ کنترل دما

    در بسیاری از فرهنگ ها، موز به عنوان یک میوه «سرد» در نظر گرفته می شود که می تواند دمای فیزیکی و نیز هیجانی زنان باردار را کاهش دهد. به عنوان مثال، در تایلند، زنان باردار برای اطمینان از این که بچه هایشان با درجه حرارت پائینی به دنیا آیند موز می خورند.

    ▪ اختلالات فصلی ( SAD )

    موز می تواند به افرادی که دچار اختلالات فصلی (تغییر فصل) هستند کمک کند زیرا دارای «تریپتوفان» است که به طور طبیعی باعث بهبود حال می گردد.

    ▪ ترک سیگار

    موز می تواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگارند کمک کند. ویتامین B۶ و B۱۲ ، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به بدن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن نیکوتین کمک می کند.

    ▪ سکته مغزی

    بنا بر تحقیقات منتشر شده در «مجله پزشکی نیوانگلند»، خوردن موز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی به طور مرتب، خطر مرگ در اثر سکته مغزی را تا ۴۰٪ کاهش می دهد.

    ▪ زگیل

    کسانی که به مصرف داروهای طبیعی اعتقاد دارند برای از بین بردن زگیل، پوست موز را از طرف داخل بر روی آن قرار می دهند و آن را با دقت با یک نوار چسب می بندند تا پوست تکان بخورد!

    بنابراین، موز یک شفابخش طبیعی برای بسیاری از بیماریهاست. موز در مقایسه با سیب، چهار برابر پروتئین بیشتر، دو برابر کربوهیدرات، سه برابر فسفر، پنج برابر ویتامین A و آهن، و دو برابر از سایر ویتامین ها و مواد معدنی دارد. از نظر پتاسیم نیز بسیار غنی است و شاید وقت آن است که جمله معروف «خوردن یک سیب در روز، دکتر را از شما دور می کند» به «خوردن یک موز در روز» تغییر داده شود.

    jellyfish likes this.
    ایران ای سرای من خاکت طوطیای من
    جاویدان بهشت من عشقت کیمیای من



  14. 4 کاربر از پست مفید farnazi سپاس کرده اند .


  15. Top | #8

    محل سکونت
    تهران, پونک
    تحصیلات
    دانشجو
    نوشته ها
    3,317
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    2.19
    تیم فوتبال محبوب
     
    مدل گوشی
     
    امتیاز
    38,683
    سپاس ها
    20,041
    سپاس شده 16,577 در 3,802 پست
    داریک
    0
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    43% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    43% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    New 07 خواص موز کاملا رسیده

    خواص موز کاملا رسیده

    [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]

    موز کاملا رسیده ماده ای تولید میکند بنام تی اِن اِف که توان مقابله با سلولهای غیر عادی (سرطانی) را دارد ، هر چه موز رسیده تر باشد لکه های قهوه ای رنگ روی پوست آن بیشتر میشود هر چه این لکه های قهوه ای بیشتر باشند، سیستم ایمنی بدن را بیشتر افزایش میدهند…
    بنا بر تحقیقات دانشمندان ژاپنی، در مقایسه با میوه هایی مانند انگور ، سیب، هندوانه ، آناناس ، گلابی و خرمالو ، موز با افزایش تعداد گلبولهای سفید و بالا بردن سیستم ایمنی و تولید ماده تی ان اف ، بهترین نتیجه را داده، بنا بر همین تحقیقات موز کاملا رسیده با خالهای قهوه ای روی پوست آن ۸ برابر ،بیش از موز سبز سیستم ایمنی در مقابل سرطان را بالا میبرد، دانشمندان ژاپنی خوردن ۱ یا ۲ موز در روز را توصیه میکنند.
    .




    [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید], [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
    jellyfish likes this.
    ایران ای سرای من خاکت طوطیای من
    جاویدان بهشت من عشقت کیمیای من



  16. 5 کاربر از پست مفید farnazi سپاس کرده اند .


  17. Top | #9

    محل سکونت
    تهران, پونک
    تحصیلات
    دانشجو
    نوشته ها
    3,317
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    2.19
    تیم فوتبال محبوب
     
    مدل گوشی
     
    امتیاز
    38,683
    سپاس ها
    20,041
    سپاس شده 16,577 در 3,802 پست
    داریک
    0
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    38,683 امتیاز ، سطح 86
    43% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    43% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 517
    0% فعالیت
    0% فعالیت

    New 07 خواص موز,خواص دارویی موز

    خواص دارویی موز







    موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود .

    موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .
    موز انواع مختلف دارد یك نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است كه مزه شیرینی دارد .



    در كشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در كشورهای آمریكای لاتین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می كنند.



    هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است








    خواص دارویی:


    موز از نظر طب قدیم ایران معتدل است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص مسن محسوب می شود.



    1) بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
    2) موز ملین بوده و همچنین و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
    3) موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند.
    4) موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است.
    5) موز درمان زخم معده و روده می باشد.
    6) گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن كلسترول است.








    7) شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی می باشد.
    8) جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد
    9) ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
    10) موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد.
    11) موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
    12) برای درمان ضعف بدن موز را با [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید] بخورید.
    13) موز مدر است.
    14) موز بعلت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند.





    jellyfish likes this.
    ایران ای سرای من خاکت طوطیای من
    جاویدان بهشت من عشقت کیمیای من



  18. 4 کاربر از پست مفید farnazi سپاس کرده اند .


  19. Top | #10

    محل سکونت
    شیراز
    نوشته ها
    3,325
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    میانگین پست در روز
    2.20
    تیم فوتبال محبوب
     
    امتیاز
    72,449
    سپاس ها
    3,246
    سپاس شده 11,530 در 3,660 پست
    داریک
    0
    72,449 امتیاز ، سطح 100
    72,449 امتیاز ، سطح 100
    0% کامل شده
    امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    0% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    4.0% فعالیت
    4.0% فعالیت

    New استفاده مناسب از پوست موز

    موز یکی از مفیدترین میوه هایی است که مصرف آن آسان است. اما آیا می دانستید که پوست موز نیز مانند خود موز غنی از پتاسیم، کلسیم و ویتامین d است و ناراحتی های متعدد پوستی را رفع می کند و از طرفی برای گیاهان باغچه نیز مفید است؟ در این مطلب از «msn» به مواردی درباره استفاده مفید از پوست موز اشاره شده است.
    ▪ موز بیماری داءالصدف را درمان می کند، کافی است قسمت داخل پوست موز را روی پوست بمالید. ابتدا پوست قرمز خواهد شد اما با استفاده دائمی متوجه تغییرات پوست خواهید شد.
    ▪ قسمت داخل پوست را روی لکه های آکنه بمالید و طی چند روز نتیجه موثر آن را ببینید.
    ▪ اگر قصد چادر زدن یا کوه نوردی دارید، چند موز همراه خود ببرید. در صورت تماس با گیاه پیچک سمی قسمت داخل پوست موز را روی قسمت های آسیب دیده بمالید تا خارش و ناراحتی کاهش یابد. با تکرار این کار ناراحتی شما تسکین پیدا می کند.
    ▪ پوست موز، زگیل را در مدت کوتاهی از بین می برد. قبل از خواب، پوست موز را به زگیل بمالید.
    ▪ نقره، لوازم چرمی مانند کفش، کیف، مبل و ... را ابتدا با مالیدن پوست موز و سپس کشیدن پارچه خشک برق بیندازید.
    ▪ اگر پوست شما زخم شده است و به پماد ضدعفونی کننده دسترسی ندارید می توانید پوست موز را به زخم بمالید.

    آفتاب
    jellyfish likes this.
    - عشق دروغ نیست، اما عشق واقعی راحت نه پیدا میشه، نه می شه شناخت، نه می شه بدست آورد…


    خیلی وقتها ،... خیلی دیر آدمهای اطرافت را می شناسی ...


    آنوقت تازه یاد می گیری به خیلی ها بگویی ...


    لطفا جلوتر نیا...!!!!!



  20. 5 کاربر از پست مفید faro سپاس کرده اند .


صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. يه دوست معمولي كيه ؟ يه دوست واقعي كيه؟
    توسط samiyeh در انجمن متن ادبي و زيبا
    پاسخ ها: 9
    آخرين نوشته: 07-15-2012, 07:21 PM
  2. خدا رو دوست دارم.....
    توسط parniyan در انجمن داستانك
    پاسخ ها: 7
    آخرين نوشته: 06-12-2011, 03:32 PM
  3. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 04-21-2010, 09:23 AM

کاربران تگ شده

کاربران مشاهده کننده موضوع : 1

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •