سخنان بزرگان دربارهي دوستي و دشمني
ما كه آزادي را دوست نداريم نمي توانيم نان آزادي را بخوريم و اگر هم بخوريم، آنرا هضم نخواهيم كرد.((گاندي))
خردمند براي رسيدن به هدف، ممكن است حتي دشمن خود را بر شانههايش سوار كند.((پنچا تنترا))
انسان ميتواند خرد را حتي از دشمن بياموزد.((آريستوفان))
وقتي زنها دوستمان مي دارند، ما را از هر لحاظ به ديده عقل مي نگرند؛ حتي جنايات ما را. ولي وقتي علاقه اي به ما نداشته باشند، ارزشي براي فضايل مان نيز قايل نمي شوند.((اونوره دو بالزاك))
بدگماني و بدبيني پرده ايست كه ميان ما و ديگران كشيده مي شود و هيچ وقت نمي گذارد رشته دوستي خود را با آنها محكم ساخته و از نعمت وفا و محبت بهره مند شويم.((لرد آويبوري))
تمام محبت خود را به يكباره براي دوستت ظاهر مكن؛ زيرا هر وقت اندك تغييري مشاهده كرد تو را دشمن مي پندارد.((سقراط))
شش راه براي جلب محبت مردم :1- صميمانه نسبت به غير، علاقه مند باشيد. 2- تبسمي بر لب داشته باشيد. 3- به ياد بياوريد كه نام هر كس براي او شيرين ترين و مهمترين لغت قاموسهاست.4- شنيدن را بياموزيد، طرف خود را به شوق آوريد كه از خود سخن بگويد.5- با مخاطب از آنچه دوست دارد صحبت كنيد.6- صميمانه و صادقانه اهميت او را برا ي خودش آشكار سازيد.((ديل كارنگي))
وقتي از اخلاق يك فرد سر در نمي آوري به دوستانش نگاه كن.((مثل ژاپني))
هركس در جهان آرزويي دارد : يكي مال مي خواهد، يكي افتخار و يكي زيبايي. اما به نظر من، يك دوست حقيقي از تمام اينها بهتر است.((؟))
شخصيت افراد را مي توان با نفوذي كه آنها بر دوستان خود دارند، سنجيد.((اسكار وايلد))
اگر دوستاني نتوانند گناهان كوچك يكديگر را ببخشند، نخواهد توانست دوستي خود را به جايي برسانند.((لابروير))
سخن در ميان دو دشمن چنان گوي كه چون دوست شوند، شرمسار نگردي.((سعدي))
اگر مي خواهي كسي را بزرگ كني، پيوسته از او به دشمني ياد كن.((اُرد بزرگ))
آنان كه سامان و پويندگي در كيهان را دروغ مي پندارند، همواره در انديشه كين خواهي و حمله به جهان پيرامون خويش هستند؛ زندگي خود و نزديكانشان را تباه مي سازند و سرانجام در برآيندي بزرگتر از هستي ناپديد مي شوند.((اُرد بزرگ))
آدمي با كينه، زندگي را بر دوستان نيز تنگ مي كند.((اُرد بزرگ))
با زني ازدواج کن که اگر «مرد» بود بهترين دوستت مي شد.((بردون))
بيشتر مردم عدالت را از آن جهت دوست دارند كه مي ترسند روزي به آنها ستم شود.((لارشفوكولد))
كساني كه حقيقت را درك كرده اند با افرادي كه حقيقت را دوست دارند، برابر نيستند.((شاتوبريان))
حقيقت را دوست بدار، ولي اشتباه را عفو كن.((فرانسوا ولتر))
من دنياي پر از شير و عسل را دوست نمي دارم. من دنياي كوچك و گرمي را دوست دارم كه خودم با دست خود آن را ساخته باشم.((آرتور شوپنهاور))
من معتقدم كه همه ما بايد عشق به حيات را دريابيم و زندگي را دوست بداريم.((داستايوسكي))
ما هميشه افرادي را دوست مي داريم كه به ديده شگفتي و تحسين به ما مي نگرند، ولي هميشه افرادي را كه با ديده تحسين به آنها نمي نگريم، دوست نمي داريم.((لاروشفوكولد))
ما دوست نداريم كه ديگران ما را فريب دهند، ولي از فريب ديگران هم عبرت نمي گيريم.((بلز پاسكال))
من از فرداي خود نمي ترسم، ديروز سپري شده، امروزم را دوست دارم.((ويليام آلن هوايت))
سعي كنيد آنچه را كه دوست داريد به دست آوريد، وگرنه زماني خواهد رسيد كه ناچاريد آنچه را به دست آورده ايد، دوست داشته باشيد.((جرج برنارد شاو))
هر كه شعر را با حقيقت و حكمت آشتي دهد، شاعر حقيقي است.((بايرون))
هيچ چيز در زندگي شيرين تر از اين نيست كه كسي انسان را دوست بدارد. من در زندگاني خود هر وقت فهميده ام كه مورد محبت كسي هستم مثل اين بوده است كه دست خداوند عالم را بر شانه خويش احساس كرده ام.((چارلز مورگان))
وقتي زن مزه عشق را چشيد، ديگر دوستي به مذاقش خوش نمي آيد.((لاروشفوكو))
آن اندازه كه ما خود را فريب مي دهيم و گمراه مي كنيم، هيچ دشمني نمي تواند.((محمد حجازي))
آن كه از داشتن دشمن مي ترسد، هرگز دوست حقيقي نخواهد داشت.((هزلت))